Fine Eastern Restaurants

“Ervaar het raffinement van de verfijnde en authentieke gerechten uit China en het Verre Oosten en ga op culinaire ontdekkingsreis bij één van de Fine Eastern Restaurants, zoals Moy Fa.”
De betere Chinees oosterse restaurateurs in Nederland verenigden zich ruim een kwart eeuw geleden in Fine Eastern Restaurants (FER). Een select gezelschap waarvoor men alleen in aanmerking komt als men een uitstekende reputatie heeft. De FER-restaurateurs bieden gastvrijheid met een glimlach tijdens een culinaire ontdekkingsreis langs de verrassende smaken van het Verre Oosten. Bij de Fine Eastern Restaurants zijn ruim 25 toonaangevende restaurants aangesloten. Vernieuwing en verfijning staan bij de FER-restaurants hoog in het vaandel. Om gasten te blijven verrassen met nieuwe culinaire creaties wordt veel geïnvesteerd in vakgerichte cursussen, culinaire excursies en een continue instroom van jong en vernieuwend oosters kooktalent. De FER streeft dan ook naar een 'grensverleggend gastronomisch genoegen bij elk bezoek'. Op de FER-site www.fer.nl vindt u alle informatie over de aangesloten restaurants, nieuws en activiteiten.

FER Education Committee 1998/2008

Mary Liu: “Als commissielid van de FER ging ik jarenlang mee naar Indonesië om studenten te werven. In overleg met twee Hospitality Universities, Petra in Surabaya en Trisakti in Jakarta, werden studenten geselecteerd voor een stagejaar in Nederland, waarbij goede punten en persoonlijke motivatie van de studenten van groot belang waren. Het onderwijsgedeelte was hier in handen van de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, voor de praktijkstages werden de studenten ingedeeld bij één van de Fine Eastern Restaurants. Ning NIng en San San waren mijn eerste stagiaires (1999-2000). Ze waren altijd met zijn tweeën om elkaar te ondersteunen en daarmee eenzaamheid te voorkomen. Moy Fa heeft in 10 jaar tijd 20 studenten begeleid, maar inmiddels is het project gestopt wegens het aangescherpte beleid van de IND.”

Fine Eastern Restaurants sponsoren SOS Kinderdorpen


SOS Kinderdorpen zorgt er al 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. Want over de hele wereld zijn er kinderen die door armoede, ziekte of oorlog de zorg van hun ouders verliezen. Zij hebben geen basis om een toekomst op te bouwen. SOS Kinderdorpen werken vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. In 500 SOS kinderdorpen groeien kinderen op bij hun SOS moeder samen met broertjes en zusjes. Daarnaast helpen de gezinsversterkende programma's voorkómen dat kinderen er alleen voor komen te staan. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak krijgen ruim 410.000 kinderen in 132 landen verspreid over de hele wereld een solide basis . En daarmee een kans om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen, die een bijdrage leveren aan hun omgeving.